Menu
Menu
Winkelwagen

Over ringkrammen

Ringkrammen worden geleverd in strips, door tape aan elkaar verbonden. Ze worden gebruikt om een breed scala van materialen aan elkaar te bevestigen: veren in matrassen, zittingen van auto's, vrachtwagens, boten en vliegtuigen en een breed scala aan andere toepassingen zoals zaksluitingen, draadkooien, kreeftenfuiken enz. enz. De lijst van toepassingen blijft groeien!

Er zijn 2 typen ringkrammen. Welk type u nodig heeft, hangt af van de toepassing.

C Ringen

C-ringen hebben, als ze uit de verpakking gehaald worden, de vorm van de letter C. Bij gebruik sluiten ze gelijkmatig en strak om het product en vormen een veilige sluiting die zich aanpast aan de omvang van de toepassing. Dit type krammen wordt vooral toegepast in de automotive industrie (zittingen), het sluiten van zakken en gaashekwerk.

D Ringen

D ringen hebben scherpere hoeken en vormen in gesloten toestand vormen een driehoek die de neiging heeft om losser rond de toepassing te zitten. D-ringen worden meestal toegepast in matrassen en soorten stofferingen.

Om de juiste ringkram voor uw toepassing te kiezen, controleer de totale buitendiameter van uw toepassing en check de apparatuur- en ringkenmerken in de volgende tabellen. Selecteer de combinatie past bij de diameter van uw toepassing en u krijgt de gewenste diameter van sluiting.

Let op dat ringkrammen 3 drie soorten afmetingen hebben: de afmeting in open (oorspronkelijke) staat, de minimale afmeting in gesloten staat en de maximale afmeting in gesloten staat (zie afbeelding).

Als de ringkram materiaal moet doorboren (bijvoorbeeld bij stoffering), kan u een scherpe ring nodig hebben. Is roestvorming een afweging? Dan kan u kiezen uit gegalvaniseerde of roestvrij stalen ringen.